Категорије
СНП

Nikšićka vlast ugrožava život porodica zaposlenih na zelenoj pijaci

Olivera Vujičić, član Opštinskog odbora SNP Nikšić

Ono što je proteklih mjeseci najavljivano u Nikšiću, ovih dana će biti realizovano. Naime, zelena pijaca, koja je decenijama bila simbol grada pod Trebjesom, biće prebačena u zatvoreni prostor od svega 200 kvadrata.

Na prostoru pijace gradski čelnici su zamislili gradnju parkinga koji je potreban obližnjem poslovnom centru, dok će pijaca biti zatvorena jer, po njihovom mišljenju, nije rentabilna. Tako će žene koje ovdje rade, od kojih su mnoge od njih samohrane majke, doći u situaciju da ostanu bez jedinog izvora prihoda jer je u novom prostoru koji im je opredijeljen predviđeno da postoje 22 tezge, dok ih je na pijaci bilo 43.

Prodavci na ovoj pijaci su još prije tri mjeseca podnijeli Opštini peticiju kojom je traženo da se ovakav naum zaustavi, ali niko nije našao za shodno ni da odgovori na nju.

Dakle, da bi se obezbijedila izgradnja parkinga za potrebe objekta, koji je u vlasništvu bliskih rođaka visokih funkcionera DPS-a, gradske vlasti su spremne da žrtvuju egzistenciju desetina nikšićkih porodica.

SNP CG ističe da je pravo ovih ljudi da obezbijede svojoj djeci pristojan život iznad megalomanskih namjera privilegovanih pojedinaca i upozorava nikšićku vlast da ne smije na taj način dovoditi u pitanje njihovu i budućnost njihovih porodica.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.