Категорије
Актуелно

Медведев и Вучић са Србима из Црне Горе

Predsjednik Joković na sastanku sa premijerom Ruske federacije i predsjednikom Srbije

Делегација која се сусрела са руским премијером Медведевим и српским предсједником Вучићем, чинили су предсједник Српског националног савјета Момчило Вуксановић, предсједник Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић, предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић, предсједник Демократске народне партије Милан Кнежевић, предсједник Праве Црне Горе Марко Милачић, предсједник Уједињене Црне Горе Горан Даниловић и представник Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори Владимир Божовић.

Делегација из Црне Горе, на позив Предсједника Републике Србије, боравила је у Београду гдје је присуствовала свечаностима поводом 75 година од ослобођења Београда у Другом свјетском рату и Свечаној академији која је тим поводом приређена у Сава центру.

Током вечере уприличен је и богат културно-умјетнички програм.

„Уз песму ‘Ово је Србија’ испратисмо нашег пријатеља“, написао је предсједник Вучић на Инстаграму.

Тиме је завршена једнодневна посјета руског премијера Београду, која је првенствено била посвећена прослави 75. годишњице ослобођења главог града у Другом свјетском рату.

Он је посјету почео присуством приказу војне способности оружаних снага Војске Србије, а током дана је имао одвојене билатералне сусрете са председником Вучићем и премијерком Аном Брнабић.

Србија и Русија потписали су и низ међудржавних споразума у неколико кључних привредних, војних и инфраструктурних области.

Izvor: Srpskenovinecg.com

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.