Категорије
СНП

Nišavić za DAN: To je dio „političkih nagrada“ aktuelne vlasti

MJEŠTANI BLIŠKOVA I STOŽERA UPUTILI DOPIS NADLEŽNIMA DA KONAČNO RIJEŠE PROBLEM LOŠE SAOBRAĆAJNE INFRASTRUKTURE

Na adrese Ministarstva saobraćaja, Opštine Bijelo Polje, Inspekcije za drumski saobraćaj, Komunalne policije, Sekretarijata za saobraćaj i Direkcije za izgradnju i investicije upućena je molba za saniranje putnog pravca Bliškovo-Stožer. Dužina puta je sedam kilometara a njegovo stanje više nego katastrofalno. Mještani zahtijevaju hitnu rekonstrukciju puta i naglašavaju da ako se to ne uradi oni će biti primorani da ovu saobraćajnicu blokiraju i ne dozvole odvoz šumske građe sa njihovog područja.

-Ovaj putni pravac asfaltiran je još prije 30 godina i to sredstvima građana. Danas je taj put skoro neupotrebljiv, a upropastili su ga koncesionari. Prevezli su hiljade i hiljade kubika drvne građe na ime dobijene koncesije a nama koji živimo na ovom području onemogućili život i prilaz kućama- navedeno je, između ostalog, u dopisu mještana Bliškova i Stožera i naglašeno da koncesionari, iako ih potpisani ugovori na to obavezuju, na pravi način nijesu održavali putni pravac.

-Istina, s vremena na vrijeme asfaltni put nasipali bi zemljom, ali ne da bi ga zaštitili i učinili nama prohodnijim, već da sebi omoguće lakši transport i pretovar kamiona. Na tim kamionima tovare i po 60 kubnih metara oblovine, odnosno 45 tona. Ako se tome doda težina praznog kamiona i prikolice, koji teže oko 15 tona, dobija se 60 tona. Pitamo koji to put može da izdrži i je li ovo realna slika- kažu mještani i traže da se put vrati u prvobitno stanje, da bude asfaltiran i da se ni u kom slučaju više ne nasipa zemljom, naročito ne u jesen i zimu.

Mještani svoj dopis upućen nadležnima potkrepljuju i fotografijama puta koje, kako naglašavaju, govore više i bolje od riječi.

– Apelujemo da dođete u naš kraj, i uvjerite se kako je stanje, ali vas upozoravamo da ne krećete bez terenskog auta jer zbog katastrofalnog stanja u kojem se nalazi naš put teško da biste mogli doći.

Molimo Vas da nam u roku od 15 dana pošaljete pismeno obećanje da će ovaj naš gorući višegodišnji problem biti riješen, i da nas ne dovode da razmišljamo o odlasku sa vječnih ognjišta, jer ćemo u suprotnom biti primorani da blokiramo put i odvoz drveta koncesionarima- naglašavaju mještani Bliškova i Stožera.

Iz lokalne uprave kažu da postoji Komisija koja se bavi ovim problemima, koja će obići ovo područje i utvrditi u kakvom stanju je ovaj putni pravac.

-Nakon toga ćemo preduzeti mjere da se ukoliko za to bude postojala potreba, uradi napor da se u suret zimi put popravi u granicama mogućeg-kažu u lokalnoj upravi.

Nišavić: To je dio „političkih nagrada“ aktuelne vlasti
Predsjednik bjelopoljskog odbora SNP-a dr Radoslav Nišavić kaže da se oni zalažu za za politiku ravnomjernog razvoja svih djelova opštine Bijelo Polje.

– Skoro je nevjerovatno da i danas u 21. vijeku govorimo o tome da u mnoga područje Vraneške doline, zahvaljujući aktuelnoj vlasti, možete doći kao i prije 50-ak godina, makadamskim, neuređenim putevima. Da i ne pominjemo sramotnu činjenicu da smo daleko od toga da govorimo o kanalizacionoj i vodovodnoj mreži na ovim područjima. Uz sve ovo, loše i neredovno napajanje električnom energijom dio su „političkih nagrada” aktuelne vlasti prema stanovnicima ovih krajeva.

Pod hitno treba rekonstruisati i asfaltirati putne pravce prema selima Potrk, Barice, kao i put Bliškovo – Stožer i konačno prekinuti praksu aktuelne vlasti, koja je namjerno zapostavljala pojedina područja-kaže dr Nišavić.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.