Категорије
СНП

Zašto mladi odlaze?

RAJKOVIĆ: OD POŠTENOG RADA SE NE MOŽE ŽIVJETI

Portparol Socijalističke narodne partije Crne Gore Miloš Rajković, za CDM kaže da je najveći razlog za odlazak mladih nemogućnost da stvore uslove za normalan i pristojan život: da se zaposle, formiraju porodicu, kupe svoj stan, automobil..

“Nemanje finansijskih sredstava i zavisnost od roditelja su ključne za napuštanje države, jer se ovdje od poštenog rada ne može normalno živjeti. Kada kažem normalno, ne mislim na preživljavanje i prehranjivanje, jer to nije život. Klasne razlike vidimo svi i to na svakom koraku. Bahatost pojedinaca i siromaštvo većine”, jasan je Rajković.

Iskreno, dodaje, duboko misli da ne treba da ide sposoban kadar koji može da doprinese razvoju Crne Gore.
“Ovdje ima toliko stvari popraviti i odraditi da je na neki način grijeh dići ruke od svega i pobjeći. A bježi se u goli kapitalizam, gdje su naizgled uslovi primamljivi, ali to je samo maska. Kada bi svi poštovali zakone, institucije i životnu sredinu, kao sto radi većina kada pođe vani, ova zemlja bi bila mali raj. Nama ne treba ništa više do uspješan sistem koji ima jake institucije i problemi bi se brzo riješili. Tačne podatke o odlasku mladih nemamo, jer upravo sistem nije umrežen i ne dijele informacije, što dovodi do ovakvih statističkih nedoumica”, zaključuje Rajković.

Izvor : CDM PORTAL




Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.