Категорије
СНП

Arčenje narodnih para da prestane što prije

Ako su građani Crne Gore mislili da se pohlepa funkcionera vlasti iscrpila kroz obezbjeđenje stanova i stambenih kredita, prevarili su se. Naime, analiza Instituta alternativa pokazala je da mnoge državne institucije pod stavkom „ostalo“ u budžetu troše basnoslovne sume novca.

Ova stavka se koristi da bi se sakrilo na šta se troši novac građana, a posebno je problematično što nema nikakve kontrole nad mogućim zloupotrebama i nezakonitim poslovanjem. Iz analitičkih kartica je vidljivo da su sa te budžetske pozicije plaćani parking prostori, kablovska televizija, hotelski smještaj, prevoz, pranje vozila, pa čak i pokloni i skupocjene ženske i muške torbe.

Kada se uzme u obzir da je za pet godina po ovom osnovu potrošeno pedeset miliona eura, jasno je zašto ne postoji volja da se ove informacije objave.

Socijalistička narodna partija poziva nadležne organe da učine dostupnim sve podatke o trošenju novca građana i upozorava da arčenje narodnih para mora prestati što prije, te da ova sredstva treba usmjeriti u pravcu ispunjavanja obaveza prema licima u stanju socijalne potrebe i ranjivim kategorijama kojima su ona više nego potrebna.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.