Категорије
СНП

Umjesto funkcionerima Vlada da rješava stambeno pitanje ugroženim građanima

Bilo je potrebno da stignu otvorene kritike iz Brisela, pa da prvi čovjek crnogorske Vlade prizna da je bilo „određenih slabosti“ u sprovođenju politike dodjeljivanja stanova i stambenih kredita javnim funkcionerima.

Žalosno je, međutim, što premijer Marković i dalje ne vidi ništa sporno u tome što se nekim ličnostima stambeno pitanje rješava po nekoliko puta, već ističe da je poruka Evropske komisije došla kao proizvod pritiska medija, opozicije i civilnog sektora u Crnoj Gori. To dovoljno govori koliko je Marković zaista spreman da mijenja ustaljene prakse diskriminacije koje su se odomaćile u našoj državi.

Socijalistička narodna partija još jednom poziva Vladu Crne Gore da državna sredstva, umjesto na udomljavanje funkcionera odanih DPS-u, usmjeri na pomaganje i podržavanje samohranih majki, jednoroditeljskih porodica, socijalno ugroženih članova zajednice, mladih bračnih parova i svih ostalih ranjivih kategorija stanovništva kojima je pomoć mnogo potrebnija nego onima čija je jedina zasluga odražavanje aktuelne vlasti.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.