Категорије
СНП

Umjesto Nikčevićkoj ambasadori da pomognu stvarno ugroženim majkama i porodicama u CG

Informacija koja se pojavila u medijima da su tri ambasadora Crne Gore platila kaznu koju je sud izrekao Mirni Nikčević, bivšoj službenici u ambasadi Crne Gore u Ankari, a povodom njenih sramnih kvalifikacija na račun vjernika Mitropolije crnogorsko-primorske okupljenih na Trojčindanskom saboru, neprijatno je iznenadila sve slobodnomisleće ljude u našoj zemlji.

Naime, pomenuta gospođa se na svom fejsbuk profilu pohvalila da su joj kaznu za govor mržnje platili Nebojša Kaluđerović, ambasador Crne Gore u SAD, Miodrag Vlahović, ambasador Crne Gore u Vatikanu, i Željko Perović, ambasador Crne Gore u Austriji.

S obzirom da su ambasadori izjavili da na ovaj način pomažu samohranoj majci i državi Crnoj Gori od konstantnih napada na njenu istoriju, kulturu i identitet, SNP CG ih poziva da kažu da li ovim aktom podržavaju Nikčevićkino mišljenje o većinskom pravoslavnom stanovništvu Crne Gore zbog kojeg je i osuđena, te da li smatraju da je korektno da novac kojim ih plaćaju građani troše na pomaganje osobe koja je zbog svog ponašanja sklonjena iz diplomatske službe i koja nastavlja da vrijeđa i provocira vjerni narod Crne Gore.

Napominjemo da bi gospoda ambasadori trebalo da budu predstavnici svih građana, a ne politički podanici i, po pravilu diplomatske službe, ne bi smjeli da se upliću u dnevnu politiku. Očigledno, tu lekciju nisu savladali.

Na kraju, volja je ambasadora kome će uplaćivati novac, ali kada se iz političkih i navodno patriotskih razloga pomaže gospođi Nikčević, treba se zapitati zašto se ranije nisu sjetili da u Crnoj Gori ima mnogo samohranih majki i ugroženih porodica kojima je pomoć neophodnija.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.