Категорије
Друштво

Владимир Божовић нови амбасадор Србије у Црној Гори

Био је адвокат Српске Православне Цркве и Митрополије Црногорско-приморске и радио је на многим познатим случајевима у вези са заштитом основних људских и грађанских права

Адвокат Владимир Божовић именован је за новог амбасадора Србије у Црној Гори, објављено је у Службеном гласнику.

Божовић је на дужност амбасадора постављен на основу члана 112. става 1. и тачке 5. Устава Републике Србије, наводи нсе.

Божовић ће на тој функцији замијенити Зорана Бингулца.

Божовић је српски адвокат, политичар и стручњак у области безбједносних наука, познат као генерални инспектор Ресора јавне безбједности МУП-а Републике Србије од 2004. до 2007. године. Био је државни секретар у Министарству унутрашњих послова у периоду од новембра 2012. до маја 2014. године и савјетник предсjедника Владе Републике Сербије, надлежан за регионалну сарадњу и односе са вјерским заједницама.

Био је адвокат Српске Православне Цркве и Митрополије Црногорско-приморске и радио је на многим познатим случајевима у вези са заштитом основних људских и грађанских права.

Оснивач је фонда Петар II Петровић Његош и Центра за стратешке пројекте.

Активан је у ГСН –  „Global Sustainability Network-u“ мрежи утицајних људи и организација који раде на остварењу Циља 8 Уједињених нација о укидању модерног ропства и трговине људима. Говори енглески и италијански језик.

Рођен је у Никшићу, 3. децембра 1970. године.

Izvor: In4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.