Категорије
СНП

Neophodno je više pažnje posvetiti mladima

Podaci iz Lokalnog akcionog plana za mlade u Podgorici za period 2020-2021. govore da je u ovoj godini kod mladih u Glavnom gradu evidentirana veća upotreba alkohola, a povećano je i učešće u igrama na sreću.

Naime, istraživanje koje je sprovela NVO Juventas ukazalo je na zabrinjavajuću činjenicu da veliki procenat mladih Podgoričana dobar dio slobodnog vremena provodi na internetu ili družeći se sa vršnjacima u ugostiteljskim objektima. Svjedoci smo da se to često završava prekomjernom upotrebom alkoholnih proizvoda.

Osim toga, nemoguće je proći gradom, a da ne vidimo srednjoškolce, pa čak i osnovce kako uplaćuju tikete u kladionicama ili, što je još tužnije, sreću okušavaju u kazinima. Vlast kao da želi da ih podstakne u održavanju ovih loših navika, pa dozvoljava da se se kladionice i kazina otvaraju veoma blizu škola.

Sve ovo ukazuje na poražavajuću činjenicu da podgorička omladina nije usmjerena na prave vrijednosti, izgradnju zdravih navika i stilova života, te da fali sportskih, društvenih i kulturnih dešavanja koja bi ispunila njihovo slobodno vrijeme.

Socijalistička narodna partija smatra da se ovakvo stanje mora mijenjati, da je neophodno posvetiti punu pažnju mladim generacijama i voditi računa o njihovom psiho-fizičkom zdravlju, kako bismo imali samosvjesne, zadovoljne i uspješne građane.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.