Категорије
СНП

Vlast se opasno zaigrala kad je crkva u pitanju

Socijalistička narodna partija Crne Gore, kao jedna od najstarijih na ovdašnjoj političkoj sceni, upozorava gospodu iz vlasti da ono što su namjerili činiti sa najstarijom i najuticajnijom institucijom u državi – Crkvom, nije dobro jer izaziva još jače podjele u već podijeljenom društvu.

Podsjetićemo samo da svaka anketa, pa i ona koju sami naruče i po kojoj imaju najviši procenat glasova, govori da najviše povjerenja građani imaju u Mitropoliju crnogorsko-primorsku i Mitropolita Amfilohija. Podsjetićemo ih i na istoriju koju su svi učili iz istih knjiga u ona davna vremena, da je crkva uvijek bila odvojena od države ali da joj se znalo mjesto i bila je poštovana i cijenjena, čak i u vrijeme komunizma.

Navikli smo da vlastodršci u Crnoj Gori, kad god nemaju opravdanja za lošu ekonomsku politiku kojom su građane doveli gotovo do ruba siromaštva, pokrenu priču oko crkve i crkvenih pitanja, crkvene imovine i ostalog. A kad krenu u priču oko crkve, znamo da se neka nevolja sprema. Ovoga puta su zagazili najdublje do sada i to zaista ne sluti na dobro, ali i sa ove druge, narodne strane. Valjda su svjesni da se protiv svog naroda ne može, da to nikome nije pošlo za rukom i uvijek mu se o glavu obilo.

Zakon o slobodi vjeroispovijesti mora biti prerađen, dorađen i prilagođen svakoj vjeri. I još nešto, oteto je prokleto, ako su zaboravili. Neka se ne petljaju u nešto što im ni po kom osnovu ne pripada.

Socijalistička narodna partija Crne Gore, kao građanska partija, poštuje volju naroda koji najviše povjerenja i poštovanja ima prema Mitropoliji crnogorsko-primorskoj. Njegoševska Crna Gora, zaloga je za budućnost novim generacijama a poštovanje vjere i tradicije nešto što ne smije prestati.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.