Категорије
СНП

I strani ambasadori vide besprizorno bogaćenje crnogorske „Elite“

Već godinama crnogorska javnost vidi ono što je nedavno primijetio francuski ambasador u Skoplju Kristijan Timonije. On je, naime, ocijenio da je Crna Gora prerano počela da otvara poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom, a da suštinski napredak nije ostvarila, te ukazao na zabrinjavajuću činjenicu da se u Crnoj Gori konstantno bogati desetak porodica.

Timonije je istakao ono na šta SNP CG već dugo vremena ukazuje, da su pregovori Crne Gore postali više “štrikiranje nego stvarni napredak”.

Kada se čuje ovakav stav jednog diplomate, jasno je zašto je došlo do promjene u odnosu francuske administracije prema pitanju daljeg pristupanja zemalja Zapadnog Balkana EU i zašto taj stav dobija sve veću podršku širom evropske porodice naroda.

Socijalistička narodna partija upozorava da akumulacija bogatstva u rukama nekolicine privilegovanih, ničim ograničenih pojedinaca, ne može voditi ničem dobrom, da je trenutna vlast ugrozila evropski put i sam opstanak države, te da će bez prijeko potrebnih promjena doći do sunovrata koji će naši građani skupo platiti.

Foto – ilustracija: Radio Slobodna Evropa

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.