Категорије
СНП

Država da učini sve da zaustavi napade na zdravstvene radnike

Podatak da se u poslednjih četiri godine desilo devedeset napada na zdravstvene radnike u Crnoj Gori, a da su u zadnje dvije godine oni znatno učestaliji, najblaže rečeno je zabrinjavajući.

Pored loših uslova u kojima naši ljekari i medicinske sestre rade, nerijetko se dešava da budu predmet napada pacijenata ili njihove rodbine, kojima upravo pokušavaju da izađu u susret.

Kao da im nisu dovoljne mizerne plate, razmišljanja kako da prežive mjesec i planovi da napuste državu u potrazi za boljim poslom u inostranstvu, zdravstveni radnici moraju da brinu i da li će na svom radnom mjestu biti napadnuti. U takvim uslovima nemoguće je posvetiti se ovako stresnom poslu na pravi način i pružiti kvalitetnu zdravstvenu uslugu građanima.

Socijalistička narodna partija poziva nadležne u Ministarstvu zdravlja da obezbijede sve uslove da naši ljekari i ostali zdravstveni radnici budu bezbjedni na svojim radnim mjestima, da mogu slobodno i bez prijetnji i pritisaka da obavljaju svoj posao jer će samo na taj način i naši sugrađani iz zdravstvenih ustanova izlaziti zbrinuti i zadovoljni uslugom.

Foto – ilustracija: Get How

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.