Категорије
СНП

Vlast ogrezla u korupciji i bezakonju ne moze povratiti povjerenje gradjana u evropske integracije

Vladajuće strukture već godinama sa indignacijom odbacuju sugestije, primjedbe i kritike opozicije, nevladinog sektora i nezavisnih analitičara o evropskom putu naše države. Međutim, u poslednje vrijeme pažnju na ovu problematiku sve više im skreću upravo oni na koje se tako često pozivaju i oslanjaju – evropski zvaničnici i diplomate.

Tako je, nakon francuskog ambasadora u Sjevernoj Makedoniji, i nekadašnji direktor Generalnog direktorata Evropske komisije za proširenje Pjer Mirel iznio svoje mišeljnje o pristupanju Crne Gore EU. Naime, Mirel smatra da je Crna Gora potrošila osam godina da otvori 32 pregovaračka poglavlja i zatvori samo dva, što je neuspjeh. On je, takođe, ustvrdio da proces proširenja ne funkcioniše, te da je otvaranje poglavlja postalo vještački proces.

Kada ovom mišljenju dodamo poslednju analizu CEDEM-a, koja govori o najnižem stepenu podrške građana evropskim integracijama, jasno je da i građani više nisu ubijeđeni u ispravnost Vladinih politika i da očekuju ozbiljno preispitivanje cijelog procesa pristupanja EU.

Socijalistička narodna partija smatra da ovakva vlast, ogrezla u korupciji, nepotizmu, bezakonju i neprincipijelnosti, ne može dati kredibilan odgovor na aktuelna društveno-politička pitanja, niti povratiti povjerenje građana u evropske integracije. Zato ćemo, nakon narednih izbora, učiniti sve da našu državu oporavimo i pridružimo je savezu uspješnih i pravno sređenih evropskih država.

Foto – ilustracija: CDT

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.