Категорије
СНП

Napravimo lanac ljubavi oko nasih svetinja

Olivera Vujičić, potpredsjednica Asocijacije žena SNP CG

„Razvilo se crno vreme opadanja
nabujao šljam i razvrat i poroci
Podig’o se truli zadah propadanja
Umrli su svi heroji i proroci
Razvilo se crno vreme propadanja”…

Nikada kao sada ovi Disovi stihovi nijesu zvučali tako istinito i tako jako. Nikada se niko nije kroz istoriju kao sada drznuo da nam udari na temelje našeg postojanja. Udarili su nam na egzistenciju, na moral, na istoriju, jezik, obrazovanje, udarili i na porodicu gdje su brata sa bratom posvađali, roditelje sa djecom, udarili su na sve ono što smo nekada bili i čime smo se ponosili.

Sada su se drznuli da udare na ono najsvetije i najčistije, na ono što nosimo u srcu i duši, na Crkvu našu i vjeru prađedovsku. Žele da kroz nekakav zakon naprave svoju ličnu partijsku tzv. crkvu gdje će se oni kao priznati ateisti valjda moliti za još malo bogatstva, jer im je još samo to ostalo da privatizuju.

Ovo što rade nije samo udar na zdrav razum, nego za ovo ne postoji adekvatno objašnjenje, a da se ostane pristojan osim poruke „Oprosti im Bože ne znaju šta čine „.

Dragi prijatelji, rodbino, braćo i sestre u ime Asocijacije žena SNP CG, pozivam vas da se u što većem broju okupimo i da našim osmijesima, ljubavlju i sabranjem, pokažemo ko smo i gdje pripadamo. Napravimo lanac ljubavi oko naših hramova, svi zajedno, ruku pod ruku da sa vjerom u gospoda Boga pokažemo da ćemo mi biti kapija kroz koju moraju proći ako budu krenuli da uzimaju ono što im ne pripada.

Ta kapija je jača i snažnija od bilo kakvog čelika jer je napravljena od svih nas u čijim srcima stanuje ljubav, hrabrost i vjera prađedovska.

Zato vas sve pozivam da se 21. decembra okupimo u Nikšiću i da im zajedno poručimo: “ Život je borba, nema ne mogu, samo hoću, mogu i moram . Jer samo tako se osjećamo da smo živi „.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.