Категорије
Друштво

Општини Беране одобрена средства за још један пројекат

„Захваљујући средствима фонда беранска Служба заштите и спашавања додатно ће побољшати и усавршити своје капацитете“, казао је предсједник општине Драгослав Шћекић приликом потписивања уговора данас у Подгорици.

У оквиру јавног конкурса Министарства унутрашњих послова за расподјелу средстава Фонда за заштиту и спашавање, Општина Беране је кандидовала пројекат „Јачање капацитета Службе заштите и спашавања Беране“.

Комисија је ове године нашој Општини опредијелила средства у износу од 9.901,70 евра.

„Наведеним пројектом је планирано да се ојачају капацитети Службе заштите у виду нове опреме, а и да се унаприједи ниво свијести грађана о важности сектора заштите и спашавања кроз медијску кампању“, навео је предсједник Шћекић и додао да је Општина Беране једна од локалних самоуправа којој је обезбјеђивање адекватних услова за рад Службе заштите и спашавања високо на листи приоритета.

Тим поводом, данас су у Подгорици у МУП-у потписани уговори са добитницима средстава из Фонда, за који су конкурисале општинске службе, јавне установе, привредни субјекти и невладине организације (НВО). Потписивању су присуствовали Маја Пешић, помоћница у Секретаријату за инвестиције и пројекте и Дарко Стојановић, савјетник у Служби предсједника.

Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић је овом приликом истакао да расподјела средстава из овог фонда потврђује одлучност ресорног министарства, да у синергији са свим субјектима система унапређује капацитете и процедуре дјеловања у елемантарним непогодама и другим несрећама.

Комисија за расподјелу средстава Фонда за заштиту и спашавање је, на основу јавног конкурса, ове године расподијелила средства у износу од 99.090,36 евра за финансирање пројеката за набавку опреме и средстава за заштиту и спашавање и финансирање пројеката за подстицање образовних, истраживачких и развојних студија, програма, пројеката и других активности.

Овогодишњи корисници средстава су: НВО „Удружење младих са хендикепом“ Црне Горе, Д.О.О. „Бедрок“ Подгорица, Општина Беране, Општина Жабљак , Општина Бијело Поље, Општина Никшић, Општина Херцег Нови, НВУ „Савез извиђача Црне Горе“ – Подгорица, ЈЗУ Институт за јавно здравље Црне Горе, ЈУ Дом ученика и студената Цетиње и НВО „Удружење љубитеља Горице и природе“.

Izvor: Berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.