Категорије
Култура

Nakon promocije-svako od prisutnih dobio knjigu

U prepunoj sali Dvorca kralja Nikole u Baru promovisana prva knjiga Vasilija Laloševića “Moj kaleidoskop” dugogodišnjeg istaknutog novinara i političara.

“Moj kaleidoskop”, prožet emocijama i nostalgijom za nekim davnim, ljepšim vremenima, privukao je i stare i one mlađe koji su željeli da čuju šta je to na papir stavio ovaj ugledni Baranin.

Njegova knjiga, kazao je Lalošević, “satkana je od nostalgičnih sjećanja, pa i jugonostalgičnih, sjećanja na grad Bar, ljude i vrijednosti jednog drugog vremena”.

lales

“Moj kaleidoskop” predstavlja pravo svjedočanstvo jednog inetelektualca o prošlim vremenima, u kojima je često imao priliku da sudjeluje, i to direktno kao političar i poslanik, ali i kao neko ko je građanima prenosio putem talasa Radio Bara lijepe, ali i one ne tako sjajne trenutke naše društvene zbilje.

lalosev 1

I nije se libio autor da prizna publici, koja ga je u više navrata prekidala aplauzima, da osjeća posebnu odgovornost i da mu je puno srce kada na jednom mjestu vidi toliko poznatih lica, svojih prijatelja i kolega.

lalosev 2

O Laloševićevom ostvarenju svoje utiske sa publikom su podijelili Jovanka Ljubenko – Matunović, paroh barski Jovan Plamenac i Milan Vujović, koji su imali značajne uloge u autorovom životu, dok je fragmente iz knjige čitala spikerka Radio Bara Brankica Mandić.

Da ovaj divan događaj protekne u što boljoj atmosferi pobrinuli su se članovi Klape KUD “Jedinstvo”, kao i Božo Gagović i Gajo Ugrenović iz benda “Akademia”.

Želeći da iskaže zahvalnost svojim gostima za veče za pamćenje koje su mu priredili, Lalošević je poklonio prisutnima knjige uz nadu da će “Moj kaleidoskop” i njima makar jednom anegdotom ili pričom izmamiti osmijeh na lice.

Izvor: Jedro.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.