Категорије
СНП

Vlast da odustane od nasilnog usvajanja predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti

Vladimir Joković, predsjednik SNP CG

Socijalistička narodna partija Crne Gore pozdravlja juče objavljen stav Evropske unije u kojem se kaže da Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti treba urediti na inkluzivan način koji sve okuplja zainteresovane strane.

Iako Vlada Crne Gore tvrdi da je postupila upravo na taj način, ističem da to nije slučaj i da upozorenja, sugestije i molbe koje Mitropolija crnogorsko-primorska već mjesecima upućuje nailaze na zid ćutanja izvršne vlasti. Naprotiv, DPS i njegovi partneri čine sve da podgriju tenzije i nesuglasice i da i ovako sukobljen narod podijele i po pitanju koje bi trebalo sve da nas okuplja.

Dok međunarodna javnost, građani, unutrašnje snage koje žele dobro Crnoj Gori, pa i Vatikan, pozivaju da se ovo pitanje riješi u pravcu ostvarivanja maksimalne koristi za sve vjerske zajednice, vlast je uporna u dokazivanju samo njima znane činjenice da Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori do 1918. godine nije postojala.

Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve, još jednom ponavljamo, je čuvar duhovnog bića i temelja istinske Crne Gore. To je bila, to će i ostati, uprkos svim nečasnim namjerama i postupcima vlasti.

SNP CG još jednom poziva vlast da odustane od nasilnog usvajanja pomenutog Predloga zakona, a građane Crne Gore da joj sjutrašnjim masovnim okupljanjem u Nikšiću pošalju poruku da na svoje svetinje ne damo.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.