Категорије
СНП

Predlog budzeta za 2020. u skladu sa predstojecom izbornom godinom

Odbor SNP Glavnog grada

U odnosu na Predlog budžeta Glavnog grada za 2019. godinu, predviđeni budžet za 2020. godinu ima značajna povećanja na strani rashoda za usluge.

Važno je istaći da je stavka službena putovanja povećana za 79.500 eura (od čega se 42.000 povećanja troškova odnosi na službu gradonačelnika), troškovi komunikacionih usluga su povećani za 19.000, usluge prevoza za 9.070, itd.

U obrazloženju Predloga budžeta navedeno je da je jedan od ciljeva postizanje racionalizacije troškova na rashodnoj strani, što je u direktnoj koliziji sa prethodno navedenim povećanjima.

Podsjećanja radi, u mandatu prethodnog gradonačelnika, glavnog aktera afere „Snimak“, takođe u izbornoj godini (2018) imali smo povećanje troškova po osnovu službenih putovanja, s tim da je gospodin Stijepović, ipak, bio skromniji pa je ono iznosilo „samo“ 10.250 eura.

Primici po osnovu nadoknada za korišćenje prirodnih dobara, koji su na nedopustivo niskom nivou, dodatno su smanjeni za 50.000 eura.

Ovi podaci jasno pokazuju da je uprava Glavnog grada, ugledajući se na Vladu Crne Gore, počela nemilice trošiti novac građana. U narednom periodu Glavni grad planira dodatno zaduživanje, što uz prethodne ne tako male dugove, daje precizniju sliku kako se „racionalno“ upravlja sredstvima građana i šta su prioriteti lokalne vlasti.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.