Категорије
СНП

Vlast da zaustavi srbofobicne ispade drzavnih sluzbenika

Nova junakinja srbofobične sage koja traje već mjesecima je direktorica Direktorata za azil u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore Sandra Bugarin.

Poučena primjerom sada već bivše diplomatkinje u ambasadi Crne Gore u Turskoj Mirne Nikčević, Bugarin je u subotu u komentarima na društvenoj mreži Fejsbuk vjerni narod okupljen na Saboru u Nikšiću nazvala „ovcama“, mitropolita Amfilohija „razjarenim“, a Miodraga Daku Davidovića „duhovnim“.

Nešto kasnije, Bugarin se izvinila zbog svog istupa objašnjavajući da u građanskom društvu svako ima pravo na svoje mišljenje.

Međutim, nijednim principom koncepta građanske države, što je Crna Gora po Ustavu, nije dozvoljeno bilo kome da na ovaj način vrijeđa drugog, a posebno ne okupljene vjernike koji su po užasnom nevremenu došli iz svih krajeva Crne Gore, a i šire, da na miran način iskažu svoje protivljenje usvajanju jednog zakonskog akta koji, po njihovom mišljenju, nije dobar za građane i državu.

Razlog više zašto državni službenici ne smije imati ovakve izlete je što njih plaćaju upravo ti građani koje nazivaju ovcama i drugim pogrdnim nazivima.

Socijalistička narodna partija upozorava vlast da mora sankcionisati svakoga ko na ovakav način vrijeđa i omalovažava druge bilo zbog političkog opredjeljenja, nacionalne ili vjerske pripadnosti ili bilo kog drugog svojstva ili mišljenja. Nasuprot tome, potrebno je stvoriti uslove da se Crna Gora zaista može nazvati multietničkom i multikonfesionalnom državom u čijim su temeljima ugrađeni principi mirnog suživota, tolerancije i solidarnosti.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.