Категорије
СНП

Prema novinarima se mora postupati sa posebnim senzibilitetom

Danas je, nažalost, crnogorsko novinarstvo preživjelo još jedan udarac. Novinar i urednik portala Borba Dražen Živković uhapšen je po tužbi koju je jedna opoziciona partija podnijela protiv njega.

Živković je, naime, uhapšen jutros po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva, iako je noć ranije obavijestio tužioca da se danas ne može odazvati pozivu na saslušanje. Urednik portala Borba lišen je slobode u blizini Skupštine Crne Gore, dok je izvještavao sa skupa Mitropolije crnogorsko-primorske.

Socijalistička narodna partija upozorava, kao i mnogo puta do sada, da je sloboda medija jedan od osnovnih postulata svakog uređenog demokratskog društva. Novinari nisu glineni golubovi koji se mogu hapsiti, prebijati i maltretirati kako kome padne na pamet, već moraju uživati sva građanska prava, a s obzirom na ozbiljnost njihovog posla, prema njima bi trebalo imati poseban senzibilitet.

Nema slobode medija ako se vrši bilo kakav pritisak na medije i novinare. Umjesto hapšenja i zastrašivanja novinara, nadležni organi treba da krenu u obračun sa organizovanim kriminalom i drugim pošastima koje muče naše društvo.

Poručujemo gospodinu Živkoviću i timu portala Borba da ostanu istrajni u očuvanju vrijednosti Njegoševe Crne Gore. Budite jaki kao do sada, imajući na umu da nijedna sila ne traje dovijeka, pa neće ni ova.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.