Категорије
Актуелно

Novi protest u Andrijevici, policija spriječila kontakt građana i vozača „džipa“

Građani Andrijevice prethodna dva dana su protestvovali na magistrali prema Beranama, a danas su šetali od crkve u tom gradu, do centra, nakon čega su se razišli

Policija je u Andrijevici spriječila da dođe do incidenta, kada je džip plavskih registarskih oznaka krenuo prema građanima koji su u protesnoj šetnji išli preko pješačkog prelaza u centru tog grada.

Jedan od organizatora šetnje Dejan Vučević rekao je „Vijestima“ da je oko 200 građana bilo na molebanu u crkvi Svetog arhangela Mihaila na Knjaževcu i da su se u tom trenutku vraćali prema centru.

„Potpuno mirno i u tišini smo se kretali, kada je to vozilo krenulo prema nama. Bilo smo tačno na pješakom prelazu. Mi nismo reagovali, a policija je stala između nas i vozila i spriječila kontakt“, rekao je Vučević.

Prema njegovim riječima „postojala je očigledna namjera vozača džipa da udari građane“.

„Tu je potpuno pregledan ulica, i nema šanse da je vozač slučajno išao tako brzo prema nama. Mi smo ovo doživjeli kao provokaciju, ali smo ostali mirni“, kazao je Vučević.

Građani Andrijevice prethodna dva dana su protestvovali na magistrali prema Beranama, a danas su šetali od crkve u tom gradu, do centra, nakon čega su se razišli.

Izvor: Vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.