Категорије
СНП

Duško Marković u najhitnijem roku da podnese ostavku

Dragoslav Dado Šćekić, potpredsjednik SNP CG

Socijalistička narodna partija Crne Gore poziva Duška Markovića da u najhitnijem roku podnese ostavku na mjesto predsjednika Vlade naše države.

Poslednje prijetnje, koje upućuje na adresu našeg Mitropolita predstavljaju krunu DPS-ovskog primitivizma. Umjesto prijetnji koje upućuje na pogrešnu adresu, Dušku Markoviću bi bilo bolje da upozori sinove svojih partijskih kolega iz Bijelog Polja da se manu opasnih izjava u kojma žele da gaze sve što je pravoslavno.

SNP upozorava da je vrijeme gaženja prošlo i da je očigledno da Duško i družina nijesu navikli na mir, na dostojanstvo i poziv na pomirenje. Usvojeni zakon, koji diskriminiše pravoslavno stanovništvo u našoj državi bio je dovoljan signal da Duško spakuje svoje premijerske kofere. Uniženo je ime crnogorsko, a providne floskule o nekakvim velikosrpskim ili drugim idejama više ne piju vodu.

U svojoj osionosti i naviknutom životu na podjelama Duško ne primjećuje ni dobronamjerne, iskrene, hrišćanske pozive Mitropolita i naših vladika na mir, pomirenje i ljubav. Građani, ovoga puta, više nego ikada, dostojanstveno brane svoju Mitropoliju crnogorsko-primorsku i pružaju miran i dostojanstven otpor diktatorskim izjavama i djelima aktuelnog premijera.

Narod, sa kojim je i SNP, neće silom na silu odgovarati. Umjesto mira, poštovani pravoslavci, Duško nam nudi da biramo između majke crkve i „DPS biznismena“, između naše kanonske, jedine crkve, koja predstavlja crnogorsko biće, slobodu i nadu u pravedan život, sa jedne strane i kriminala, korupcije i lopovluka koji štiti DPS elita.

Ne pamti se u svijetu da je neko od svoje Vlade i predsjednika države dobio goru čestitku za Novu godinu i Božić, poruku u vidu podjela, diskriminacije, sukoba, mržnje, prijetnji velikodostojnicima, nezapamćenog potcjenjivanja intelekta svojih građana, uz odsustvo elementarnog osjećaja pristojnosti i poštovanja prema kanonskoj crkvi i mitropolitu.

SNP neće dozvoliti da nam Duško, pa makar i preko mitropolita i vladika, prijeti na pravdi Boga i pokazuje i mjeri navodnu hrabrost. Mi nastavljamo, sa građanima Crne Gore, u miru i dostojanstveno da branimo svoje svetinje. I danas smo bili u svim gradovima i sjutra ćemo!

Srećan Vam put, Duško Markoviću, pravite svoje crkve od vaših miliona, koje ste nezakonito stekli. Dalje ruki od naših svetinja. Doveli ste nas na ivicu bijede i siromaštva. Sve ste nam uzeli. Crkvu vam ne damo!

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares