Категорије
Актуелно

УСТАЛА ЦИЈЕЛА ЗЕМЉА: Од Берана све до мора Цркву брани Црна Гора

Протести због насилно усвојеног Закона о слободи вјероисповјести и вјерским заједницама у Црној Гори – све су интензивнији. Сваке вечери, након молебана који се служе у свим православним храмовима у земљи, вјерници Српске православне цркве масовно учествују у шетњама градовима, захтијевајући промјену законског рјешења које је наишло на општу осуду, како у Црној Гори тако и ван ње, а нарочито од стране најпозванијих православних цркава у свијету.

Православним вјерницима последњих дана придружују се у знак солидарности и суграђани католичке и исламске вјероисповјести, нарочито у Бару и Беранама.

Близу 100. 000 грађана је синоћ било на улицама градова од Берана до Бара, а вечерас се очекује још масовнији одзив.

Молебани се служе и вечерас у свим храмовима од 18 часова, након чега слиједе шетње градовима, гдје ће вјернике предводити свештеници Митрополије црногорско-приморске и других епархија Српске православне цркве у Црој Гори.

Тако ће бити и у Бару. Скуп је уредно пријављен полицији, а организатори су позвали вјернике да понесу славске иконе са којима ће присуствовати молебану и учествовати у мирној и достојанственој шетњи. 

„Пробудио се Бар, Црна Гора је на ногама, ово више нико ничим не може зауставити“ – једна је од бројних порука учесника минулих протеста у граду под Румијом.

Izvor: http://barskiportal.com

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.