Категорије
СНП

Vladimir Joković, predsjednik SNP CG

VUČIĆ NE DOLAZI DA DIJELI LJUDE, VEĆ DA POTVRDI JEDINSTVO NARODA

Mi u SNP-u pozdravljamo dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za Badnji dan na sjever Crne Gore jer je to dan mira, praštanja i bratske sloge i ljubavi.

Predsjednik Srbije ne dolazi da dijeli ljude, da ostvari političke poene, ni da doprinese političkim podjelama kod nas, već dolazi da potvrdi jedinstvo našeg naroda u svim pitanjima, a naročito u pitanjima očuvanja naših svetinja, ali i da dâ podršku vjernicima Srpske pravoslavne crkve, odnosno Mitropolije crnogorsko-primorske i drugih eparhija kod nas, bili oni Srbi ili Crnogorci.

Ovih dana po crnogorskim gradovima ustao je narod u odbranu svetinja. Ustao je narod, zajedno Srbi i Crnogorci, da kažu NE nakaradnom zakonu o tzv. slobodi vjeroispovjesti. Mirno i dostojanstveno na molebanima i litijama vjerni narod pokazuje gdje je prava i iskonska Crna Gora.

Gospodin Vučić će doći da dâ podršku jedinoj kanonskoj, priznatoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori i Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, najstarijoj i najpoštovanijoj instituciji kod nas, ali i vjernom narodu koji istrajava u svom naumu odbrane prađedovskog amaneta. S druge strane, svaki odgovorni državnik, da je sreće, bi u ovakvim složenim političkim prilikama koje izazivaju deobe, bio uz svoj narod.

Mi se zahvaljujemo svima u regionu koji su na bratski i iskreni način dali podršku narodu koji brani svoje svetinje, ali smo i protiv bilo kakvog skrnavljenja simbola bilo koje zemlje, jer naša Crna Gora nije prćija ovog režima i vlastodržaca u njoj, već svih nas, njenih građana.

Stoga, u razum se, crnogorski vlastodršci, pa posle Božića, pozovite Mitropolita, sjednite sa njim i ostalim episkopima u Crnoj Gori, povucite antiustavni i diskriminatorski zakon. Napravite temeljni dogovor po ovom pitanju, kako bi se prešlo na rješavanje krucijalnih ekonomsko-socijalnih pitanja i omogućio ovom narodu život dostojan covjeka.

Ne dijelite narod i u vremenu predstojećih blagih dana i nakon toga pokažite odgovornost i poštovanje prema narodnom duhu i tradiciji.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares