Категорије
Актуелно

Hiljade Bilećana u litiji podrške odbrani svetinja u Crnoj Gori

Više hiljada Bilećana zajedno sa sveštenstvom učestvovalo je večeras u molitvenoj litiji, koju je organizovala Crkvena opština Bileća, kao znak podrške Srbima u Crnoj Gori nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Litija je krenula od Crkve Svetog Lazara do Hrama Svetog Save, gdje je služen moleban za spas pravoslavnih svetinja u Crnoj Gori i pročitan proglas Episkopskog savjeta.

Bilećani koji su večeras učestvovali u litiji i molebanu istakli su da su se okupili da bi izrazili solidarnost sa srpskom braćom u Crnoj Gori.

U svim opštinama istočne Hercegovine služeni su molebani nakon usvajanja diskriminatorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori, koji predviđa da država postaje vlasnik svih vjerskih objekata izgrađenih do decembra 1918. godine ukoliko se ne utvrdi da je neka od vjerskih zajednica stvarni vlasnik.

Usvajanje tog zakona naišlo je na otpor vjernika SPC u Crnoj Gori zbog čega su organizovani masovni protesti širom zemlje, kao i u pojedinim gradovima u Republici Srpskoj i Srbiji. 

bileca (1).jpg

Izvor: trebinjelive.info

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.