Категорије
Актуелно

Danijela Đurović: Pomaže Bog braćo i sestre!

RIJEČ DANIJELE ĐUROVIĆ, POTPREDSJEDNICE SNP CG, NAKON LITIJE U HERCEG NOVOM

Bog pomogao i Presveta Bogorodica vjernom narodu Herceg Novog, Boke, cijele Crne Gore i vascjelim zemaljskim šarom, jer svuda nas ima, vjernog naroda naše Pravoslavne i apostolske crkve. Na molebanima i prostesnim litijama sve nas je više svakim danom da jasno i glasno kažemo NE DAMO NAŠE SVETINJE!

Bezumni zakon koji nije ništa drugo do politički program jednog ateiste koji se drznuo da udari na crkvu i svetinje i manastire naše je sraman čin bezbožnika. Crkva je opstajala preko 2000 godina, a naša srpska svetosavska pravoslavna crkva preko 800 godina i odolijevala je i većim nasilnicima i većim vojskama, ali uvijek je uz vjerni narod, sa njim i kroz njega, izlazila iz svih nedaća još jača, još snažnija i još utemeljenija. Trpjeli smo kao narod i jad, bijedu, sirotinju, ratove, nasilnikei svemu smo uz pomoć Boga i naše crkve odoljeli.

Ovaj grad se u vrijeme Topaljske komunitadi izborio za svoje pismo i svoj jezik, kao i da služi Bogu u svojim svetinjama i manastirima, a danas, u vrijeme NAŠE Crne Gore, bezbožnici su nam prvo udarili na jezik i pismo, a sada nam otimaju naše crkve, manastire, hoće da nam iščupaju korijene, da nas obezglave, da nas zatru. Neka im je Bog upomoć, njima grešicima, jer niko ko je na crkvu udario nije opstao.

Uvijek u vremena najvećeg stradanja, znali smo kao narod da zbijemo redove i da složno stanemo u odbranu jedni drugih. Zato nas je sve više svake večeri u crkvama. Hvala im što nam crkve napuniše! Jer crkva je uvijek bila mjesto sabiranja i duhovnog spasenja, a posebno u teška vremena. To smo duzni svojim pretcima i svojim potimcima.

Herceg Novi je slobodarski grad, grad nosilac ordena Svetoga Save I reda, grad u kome je Manastir Savina i mala crkva sv Save i cijela Savina, sve posvećeno Svetome Savi, utemenitelju naše Srpske pravoslavne crkve. Grad koji slavi krsnu slavu prenos moštiju Svetog Arhiđakona Stefana , prvog stradalnika za Gospoda, čije su poslednje riječi bile: Gospode ne uračunaj im grijeh ovaj! I kao i naš zaštitnik, spremni smo životima da branimo naše svetinje!
Čekajući Božić, najradosniji dan rodjena Hrista Bogomladenca, molimo se Presvetoj Bogorodici, Bogomajci za spas crkve naše, u miru i dostojanstveno, a po Božiću i svim potrebnim sredstvima za odbranu Crkve, za odbranu svetinja jer NE DAMO NAŠE SVETINJE!
ŽIVJELI!

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.