Категорије
Култура

Petar Dević: Dolaze dobri dani za rock muziku

Sve više je dobrih bendova i publika to prepoznaje. Nakon više od dvije decenije ponovo dolazi dobro vrijeme za rock muziku, smatra popularni pjevač Petar Dević.

“Koliko imam prilike da čujem puno se dobrih bendova pojavljuje, koji sve više nastupaju. Ima dosta napretka i kod muzičara, ali i kod publike koja su sve većem broju dolazi na rock svirke. U odnosu na period nakon devedesetih, kada je stanje bilo žalosno i kada su mnogu muzičari samo da bi preživjeli prelazili na druge žanrove, sada se ipak stanje je bolje” dodao je on.

Nastupi uživo, za njega predstavljaju pravo zadovoljstvo, naročito zbog toga što ima priliku da direktno kumunicira sa publikom.

“Pravo je zadovoljstvo nastupati pred publikom, sve ono što se vježba i priprema dobija drugu dimenziju kad odsvirate i odpjevate pred nekim ko to sluša sa uživanjem. To je jedan od najboljih osjećaja” rekao je Petar za Radio Berane.

Prije par godina objavio je album “Kad nisi tu”, nakon čega su uslijedili brojni nastupi među kojima i onaj na novogodišnjem koncertu u Beranama.

Veliki broj pjesama sa prvog albuma je postao veoma popularan, a numera “U mom naručju” nedavno je dobila i svoje cover izvođenje, kada su je članice gimnazijskog benda “Alt” otpjevale u okviru emisije “Obrati pažnju”.

” Jako je lijepo što su ove cure uzele tu pjesmu i izvele je u drugačijem aranžmanu. Pjesma je inače jako melodična, muzika i tekst koje je napisao Duško Vujović, vrlo su dobro prihvaćene. Taj projekat u kom su one učestvovale je jako lijepo zamišljen i posebno mi je zadovoljstvo što su izvele moju pjesmu” kazao je Petar dodajući da je uloga njegovog kolege i prijatelja Nova Brakočevića, koji je radio kao producent na njegovom albumu veoma značajna, jer je ujedno i bio mentor ovom gimnazijskom bendu.

Za doček Nove godine nastupao je u Nikšiću, na Vučju, a beranska publika ima priliku da ga čuje već za par dana, tačnije na Božić, kada će nastupati u caffe baru “Park”.

“Dosta često nastupam širom Crne Gore, često sam i u Beranama. Za Božić ću svirati u Park caffe-u. Siguran sam da će atmosfera biti odlična i da će svi koji odluče da to veče provedu sa nama biti zadovoljni”, rekao je on za kraj i misteriozno dodao da se sprema neka nova muzička priča.

Izvor: http://radioberane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.