Категорије
СНП

Umjesto opštine, razvijaju DPS

SLAĐANA KALUĐEROVIĆ (SNP) OCJENJUJE UČINAK LOKALNE VLASTI U ZETI

Lokalna vlast u Zeti, umjesto rješavanja problema građana, bavi se skupljanjem jeftinih političkih poena, kazala je Slađana Kaluđerović, predsjednica kluba odbornika SNP- PzP -Nova u Skupštini opštine u okviru Glavnog grada-Golubovci. Ona je istakla da vlast nastala na aferi „Koverta” i korupciji ne može domaćinski i odgovorno upravljati Zetom, što se pokazalo i u godini za nama. O takvom odnosu, kako kaže,najbolje svjedoči loše stanje u saobraćajnoj infrastrukturi.
– Opštinska vlast je nastavila sa starom praksom izgradnje i rekonstrukcije lokalnih puteva po principu partijske pripadnosti stanovnika. Time se nastavila nedemokratska praksa političke diskriminacije. Imamo i nestručnost, pa se tako probijaju rokovi. Nakon izgradnje dionice od 200 metara puta ka Matagužima, za šta je bilo potrebno četiri mjeseca umjesto dva, slična situacija je i sa dionicom prema Trešnjici. Žalosnu sliku u saobraćaju upotpunjava stanje u autobuskom prevozu, a Opština nije našla za shodno da se uključi u obezbjeđivanje popusta i povlastica za učenike i studente – kazala je Kaluđerović.
Ona poziva lokalnu samoupravu da se više ne pravi slijepa i gluva kada su u pitanju realni životni problemi građana.
– Ukazivali smo na brojne neiskorištene privredne potencijale i davali predloge za unapređenje turizma, ali DPS struktura nije imala sluha, već su im sebični lični interesi i fotelje na prvom mjestu. Dosta se od Zete uzimalo, a ništa joj se nije davalo. Ukoliko bi se vodila domaćinski, a ne maćehinski, Zeta bi mogla da doživi prosperitet – istakla je Kaluđerović.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.