Категорије
СНП

Nastavak odseljavanja jasan poraz Vlade Crne Gore

Zvanična statistika pokazuje ono što je trend već dugi niz godina: za 11 mjeseci 2019. godine iz četrnaest opština u Crnoj Gori odselilo se više građana nego što se u njih doselilo.

U odseljavanju prednjače Bijelo Polje, Nikšić i Pljevlja, čiji žitelji najčešće odlaze u Podgoricu i na primorje.

Ovi pokazatelji su još jedan jasan poraz Vlade Crne Gore i njenog premijera, koji se tako glasno hvalio mjerama preduzetim u cilju postizanja ravnomjernog regionalnog razvoja, a posebno desetinama miliona eura koje su navodno uložene u sjever naše zemlje.

Da je to zaista istina, stanovnici većine crnogorskih opština ne bi napuštali svoja ognjišta kako bi se mučili i živjeli kao podstanari u Podgorici ili, što je još gore, bježali trbuhom za kruhom u Njemačku i druge države, bez namjere da se ikada vrate.

Socijalistička narodna partija smatra da se mora donijeti jasna strategija ostvarivanja ravnomjernog regionalnog razvoja, te definisati precizne mjere koje će podstaći naše ljude da ne napuštaju svoje domove. Vlada Crne Gore, umjesto praznih priča i lažnih obećanja, konačno mora našim građanima stvoriti uslove da tu, gdje su svoji na svome, mogu živjeti dostojanstveno od svog rada.

Foto: Bankar.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.