Категорије
СНП

Ne propustimo priliku da kažemo „Dosta“ Milovoj hajdučiji

Predstavnici aktuelne vlasti, uprkos sve težem stanju u kojem se država nalazi, vrlo optimistično gledaju na dalji evropski put Crne Gore.

Tako, iz njihovih redova ovih dana dolaze uvjeravanja da će Crna Gora do kraja mandata nedavno izabrane Evropske komisije ispuniti sve uslove za članstvo u EU i realizovati svoj poslednji spoljnopolitički prioritet.

Ovi činovnici kao da ne žive u istoj zemlji kao i ostatak građana, pa ćemo im ukazati na neke činjenice koje govore u prilog našoj tezi da je upravo ova vladajuća struktura zakomplikovala i otežala dalji proces pristupanja EU.

Ono što je najsvježije jeste usvajanje nakaradnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji je uzdrmao crnogorsku, ali i regionalnu i evropsku javnost, i izveo na ulice hiljade vjernika, koji ne daju da im odnarođena vlast otme i poslednje što imaju.

Ne treba posebno govoriti o masovnom iseljavanju stanovništva, posebno onog sa sjevera, odlasku visokokvalifikovanog kadra kao što su ljekari i ostalo medicinsko osoblje, što dovodi u pitanje same temelje zdravstvenog sistema.

Javni dug Crne Gore odavno je prešao sve zamislive granice, dok se vlast hvali projekcijama o ekonomskom rastu u narednim godinama. Istovremeno, vlastodršci ne primjećuju sve teži život građana.

Prošla je godina dana od afere „Koverta“, a vlast i dalje traži način da izbjegne odgovornost za istu, odnosno da spere ljagu sa prvog čovjeka DPS-a, po čijem nalogu je sve rađeno.

Dogovor o izbornom zakonodavstvu postao je mrtvo slovo na papiru zahvaljujući isključivosti DPS-a, a u Vrhovnom državnom tužilaštvu i dalje sjedi čovjek koji posrće pod teretom korupcionaške afere.

Imali bismo još da nabrajamo, ali i ovo je dovoljno da se stekne slika o zbivanjima u državi „lideru“ u regionu.

Socijalistička narodna partija poziva građane da ne vjeruju šarenim lažama DPS-a, već da se osvrnu oko sebe, vide kako žive, da jedva sastavljaju kraj s krajem, da naši stari primaju penzije od kojih mogu samo da životare, dok naša omladina bježi iz zemlje.

Prvi naredni izbori biće prilika da kažemo „dosta“ nastavku hajdučije Milove družine. Nemojmo je propustiti.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.