Категорије
СНП

Uzalud su fingirani pokusaji ispravljanja stete koju je nanio zakon o slobodi vjeroispovijesti

Danas, kada se u svijetu obilježava Međunarodni dan vjerskih sloboda, Socijalistička narodna partija sa žaljenjem konstatuje da je aktuelna vlast još jednom, u susret blagim danima, zloupotrijebila vještačku parlamentarnu većinu i donijela nakaradni Zakon o slobodi vjeroispovijesti, koji je direktno uperen protiv većinskog pravoslavnog stanovništva.

DPS i njihovi partneri nisu željeli da sačekaju ni da prođu novogodišnji i božićni praznici, već su u gluvo doba noći između 26. i 27. decembra, u Skupštini prepunoj specijalaca i nakon hapšenja poslanika opozicije, ostvarili svoj prljavi naum.

Kako danas DPS može govoriti o vjeri, vjerskim slobodama i građanskim pravima uopšte? Kako može govoriti o evropskom putu i „liderstvu“ u regionu? Ne može, naravno, pa zato prelazi na druge jer je napad najbolja odbrana.

Tako su ovi tobožnji pravednici, koji su spornim zakonskim rješenjem željeli da „sve dovedu u ravnopravan položaj“, bili brzi i glasni u osudi svih onih koji se ne slažu sa njima i navodno atakuju na državnost i identitet Crne Gore. Žalosno je što podanici režima i dalje ne vide diskriminaciju koju čine nad većinom pravoslavnih vjernika, svojom braćom, prijateljima i kumovima.

Uzalud su fingirani pokušaji ispravljanja onog što je učinjeno te tužne noći, koje ovih dana izvode pojedini DPS ministri. Jasno je svakom vjerniku Mitropolije crnogorsko-primorske da je to samo sračunato zamazivanje očiju javnosti, kako bi se dobilo na vremenu i kako bi se otupio duh naroda koji je svoju punu veličinu pokazao na nevjerovatnim litijama koje se organizuju širom zemlje.

Sigurni smo da će i narednih dana narod Crne Gore, u još većem broju, na skupovima o kojima će svjedočiti istorija, poručiti vlasti da ne dâ svoje svetinje ni za šta, a u tome će, kao i uvijek, imati bezuslovnu podršku SNP-a.

Foto – ilustracija: Newcastle University

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.