Категорије
СНП

Povucite zakon koji nikome nista dobro ne donosi

Kolja Ljuljđuraj, predsjednik Odbora SNP Tuzi

Mnogo je vremena prošlo od kako u našoj zajedničkoj kući Crnoj Gori opet nije sve kako treba. Ova vlast, koja nam je za vratom punih 30 godina, ponovo je našla način da zavadi braću i da po onoj narodnoj „vlada“, jer drugačije ne umije.

I to uvijek na isti način. Dirne u ono što je u našoj kući najosjetljivije – međuvjerski sklad koji njegujemo od kako postojimo i zbog čega i funkcionišemo ovoliko dugo. Dirnuli su sad u najbrojniju vjeru krijući se iza prava i pravde koje u Zakonu o slobodi vjeroispovijesti kakav su donijeli nema ni u naznakama.

Ja sam katolik, Albanac, a prije svega građanin Crne Gore koji sa svojom braćom i sestrama živi u miru i slozi godinama. Zato i jesam član Socijalističke narodne partije Crne Gore koja njeguje međuvjersku toleranciju od svog nastanka. To mi je ostalo od predaka, tako sam ja naučio, a tako i svoju djecu vaspitavam.

Mir, sloga i tolerancija su stub jednog društva koje treba da gradimo svi zajedno kako bi zaista bili lider u regionu, kako reče premijer Marković. A upravo premijer, predsjednik i ostala vladajuća elita čine da i dalje budemo primjer nesloge, nemira, vladavine sile. Zato su i donijeli nakaradni Zakon o slobodi vjeroispovijesti, skrpili ga na brzinu i usvojili silom na sramotu, u inat miru i slozi.

Nisam mogao ostati nijem pred svim ovim, morao sam dići svoj glas protiv odnarođene vlasti koja već tri decenije vlada demonstrirajući silu i moć jer drugačije ne umiju. Pod okriljem ovog nasilja, proturili su preko poslanika većine sporni Zakon o radu, usvojili budžet za prošlu godinu sa svim svojim manama i nedostacima, progurali „ispod žita“ budžet za ovu godinu, sa novim zaduženjima od kojih će grcati naša pokoljenja.

Gospodo iz vlasti, prozreli smo vaše zle namjere. Ostavite se identitetskih pitanja sada u ovom momentu kada nam narod jedva sastavlja kraj s krajem, kada nam odlaze mladi ljudi jer im ovdje nije dobro. Znate da je ovaj narod dostojanstven i svoj i da neće dopustiti da mu u vjeru dirate.

Znam ih, sa njima sam živio uvijek u slozi, djelili smo i zadnju koru hleba. Ali znam i da u svoju vjeru i svetinje ne daju. Zato povucite zakon koji ste na silu usvojili jer nam to svima zajedno ništa dobro donijeti neće.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.