Категорије
Друштво

Narodna kuhinja obradovala najmlađe

BROJNE HUMANITARNE AKCIJE MITROPOLIJE CRNOGORSKO-PRIMORSKE OBILJEŽILE SEDMICE ZA NAMA

Narodna kuhinja pri Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici povodom Božića, obradovala je svoje najmlađe korisnike božićnim paketićima, prenosi sajt Mitropolije crnogorsko-primorske.

Pored poklona, otac Miomir Vulević, upravnik Narodne kuhinje, mališanima je uručio i knjigu „Nema ljepše vjere od hrišćanske” mitropolita crnogorsko-primorskog dr Amfilohija, koja će ih na najbolji način uvesti u vjeronauku i pomoći da shvate tajne hrišćanske vjere. Čestitajući im Rođenje Bogomladenca, jerej Miomir Vulević im je poželio da praznik proslave u ljubavi, opominjući se svih vrlina koje krase hrišćanski život svakog pojedinca.

Treba istaći da su i predstavnici Dobrotvornog Fonda „Čovjekoljublje” Mitropolije crnogorsko-primorske i ove godine u duhu radosti Rođenja Bogomladenca, u pretprazništvu najradosnijeg hrišćanskog praznika, posjetili štićenike Zavoda „Komanski most” u Podgorici i uručili prigodne poklone, dar ove humanitarne organizacije i manastira Ostrog.

U ovoj tradicionalnoj posjeti bili su predstavnici „Čovjekoljublja”: protojerej Branko Vujačić, predsjednik, jerej Miomir Vulević, potpredsjednik, i Vladimir Milunović, koordinator.

U ime domaćina dobrodošlicu gostima je poželio Vasilj Dušaj, direktor JU Zavod „Komanski most” koji je i zahvalio na posjeti i darovima.

Štićenici, njih 120, su prilazili sveštenicama, obradovani susretom i poklonima koji su donijeli radost praznika u ovim čistim srcima.

Posjeta je protekla u dobrom raspoloženju i razgovoru o iskustvima i problemima sa kojim se zaposleni ove ustanove svakodnevno suočavaju, i otkrila moguće nove oblike saradnje, koji su srdačno prihvaćeni sa obje strane. Ova tradicionalna posjeta, opet se pokazala plodotvornom i vrijednom očuvanja, prenosi sajt Mitropolije crnogorsko-primorske.

JU Zavod „Komanski most” je počeo sa radom 1976. godine, kao ustanova za djecu i omladinu sa umjerenim, težim i teškim smetnjama u intelektualnom razvoju.

Postepeno se broj djece u Zavodu smanjivao, tako da je Zavod prerastao u ustanovu za zbrinjavanje odraslih osoba sa ozbiljnim ograničenjima u socijalnom funkcionisanju zbog mentalnih teškoća ili drugih kombinovanih smetnji u razvoju.

Odlukom o organizovanju javne ustanove za smještaj lica sa posebnim potrebama, od 2. februara 2006. godine, JU Zavod „Komanski most” je organizovan kao javna ustanova za smještaj lica sa mentalnom ometenošću.

Podjećamo da je Kolo srpskih sestara pri Sabornom hramu Svetog Jovana Vladimira u Baru organizovalo veliku božićnu akciju u kojoj su prikupljali pomoć u higijensko-prehrambenim proizvodima za stare, bolesne i nemoćne žitelje Bara. Ta humanitarna akcija trajala je od 25. decembra, do Božića.

Izvor; Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.