Категорије
СНП

Đukanoviću, ne dirajte naše svetinje!

Nikola Milićević, predsjednik Asocijacije mladih SNP CG

Za nas vjerujući, pravoslavni narod u Crnoj Gori danas je veliki praznik uz tradicionalno BOG SE JAVI, a za sve one zaslijepljene poslušnike, koji nemaju drugoga Boga očigledno da MILO SE JAVI.

U trenucima kada desetine hiljada vjernika mirno i dostojanstveno pokazuju svoj odnos prema svetinjama i jedinoj priznatoj, našoj crkvi u Crnoj Gori, gospodar podjela se, na njemu svojstven krajnje drzak način javlja, poslije potrošenih stotina hiljada narodnog novca u Majamiju, gdje je, očigledno kovao nove načine kako da zavadi narod, na čijem je on, na žalost, čelu.

Mladi Socijalističke narodne partije odlično znaju da su svi dosadašnji državnici u istoriji Crne Gore pozivali na mir, blagostanje, toleranciju i ljubav, kao što odlično znamo da Milo Đukanović očigledno nema ni „d“ od državnika. Partijski predsjednik, a ne predsjednik svih građana, na najbrutalniji način krši Ustav svoje države, gazi po njenom građanskom konceptu. U tom pravcu i u tom cilju spreman je na sve. Kada govorite o emancipaciji, predsjedniče DPS-a, otvoreno vas pitamo je li za vas emancipacija to što uništavate 800-vjekovnu tradiciju jedne države? Ili je možda emancipacija odlazak hiljada i hiljada mladih kadrova u potrazi za boljim sjutra. Emancipacija u vidu procvata korupcije i kriminala, neispunjenih obećanja, rasprodaja državnog bogatstva nije način na koji se voli i vodi svoja država.

Prijetite, predsjedniče DPS-a u svom poznatom maniru, svima koji se očigledno drugačije izjašnjavaju od vas. Mada, sigurni smo, da živimo u jednim od najtežih periodu u istoriji naše države. I nisu ugroženi samo Srbi! Ugrožesu svi oni koji istinski žele drugačiju i bogatiju Crnu Goru. Očigledno vas je zaboljelo i to što su ponovo skupa i Srbi, i Crnogorci, i Bošnjaci i Albanci. A još više vas je zaboljela činjenica da vas masovno napušta članstvo, koje je prozrelo vaše opake naume u vidu formiranja nekakve nove crkve! I ne prolaze vam više podjele na „vaše“ i „naše“! Vjera i svetinje su ponovo ujedinile ovaj narod!

Vama je sigurno bilo lijepo u Majamiju, dok običan narod, radnici, penzioneri, studenti i mladost ove zemlje jedva sastavlja kraj s krajem.

Pokušali ste, predsjedniče DPS-a, prijetećim porukama da zaustavite rasulo u vašim redovima i danas, na dan kada se šalju poruke mira i zajedništva, da opet pošaljete sjeme razdora i novih svađa. Očigledno da nemate odgovora na dostojanstvena okupljanja puna ljubavi i bratske sloge.

Socijalistička narodna partija još jednom poziva sve građane naše Crne Gore da ne nasijedaju na manipulatorske poruke Mila Đukanovića, čovjeka koji predstavlja prošlost, a ne budućnost naše države! I slobodno osnivajte vi, predsjedniče DPS-a, svoje crkve, ali ne dirajte naše svetinje!

Pozivamo na mir, zajedništvo, slogu, ljubav i jedinstvo. Crna Gora je naša zemlja i mi druge države nemamo!

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.