Категорије
СНП

Umjesto da se obracunava sa kriminalcima Veljoviceva policija zastrasuje gradjane

Crnogorska vlast je definitivno izgubila kompas. Nakon zastrašivanja i hapšenja novinara koji su, po mišljenju nadležnih organa, svojim pisanjem uzbunjivali javnost i širili paniku, na red su došli i obični građani.

To što je Nikšićanin Milija Goranović kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 500 eura zbog komentara koji je objavio na Fejsbuku, a kojim se „ponašao uvredljivo prema direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću“, izazvalo je ogorčenje i zabrinutost kod naših građana.

Umjesto da se obračunavaju sa kriminalcima koji truju našu omladinu i vode ratove na crnogorskim ulicama, režimlije neprimjerenim sankcijama pokušavaju da disciplinuju i zaplaše građane koji na društvenim mrežama izražavaju mišljenje o onima koji godinama doprinose stvaranju ambijenta nesigurnog za život i svakodnevne aktivnosti.

Javni funkcioneri moraju imati znatno veći prag tolerancije prema stavovima građana, zahvaljujući kojima se i nalaze na značajnim mjestima i uživaju sve privilegije koja one sa sobom nose.

Kada pojedinci profašističkim nastupima na društvenim mrežama vrijeđaju čitav jedan narod, odgovorne institucije u tome ne vide ništa sporno. Međutim, kada se ispolji zamjerka na račun državnih zvaničnika dolazi do ekspresne reakcije. Dakle, radi se o dvostrukim aršinima u poimanju shvatanja izgovorene riječi, što je svima u Crnoj Gori odavno postalo jasno.

Nadamo se da će Veselin Veljović svoj autoritet ubuduće koristiti tako da službenike Uprave policije i povezanih službi motiviše da rade ono što je njihov stvarni posao, a ne da vrše lov na vještice u pokušaju da se dodvore svojim šefovima.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.