Категорије
СНП

Janovic da poboljsa polozaj sportista umjesto sto kritikuje Gojkovica

Funkcionerka DPS-a Jovanka Laličić nije jedina koja ima želju da disciplinuje građane Crne Gore. U tragikomičnom pokušaju „odbrane države“ pridružio joj se ministar sporta i mladih izjavom da ne razumije kontekst crkvenih odlikovanja, posebno ne u kolektivnim sportovima“, te porukom selektoru vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimiru Gojkoviću da se drži „blagoslova i podrške Države, jer jedino ona pripada svima u Reprezentaciji, kao što Reprezentacija pripada njoj“.

Brzo je ministar Janović zaboravio veličanstveni uspjeh vaterpolista na nedavno završenom Evropskom prvenstvu. Te zlatne momke predvodio je upravo Gojković, kojeg sada ministar javno kritikuje.

Takođe, Janović je potvrdio ono što cijela Crna Gora misli: državni vrh je iskoristio proslavu bronzane medalje vaterpolista kako bi se konfrontirao sa onima koji već sedmicama učestvuju u mirnim, istorijskim litijama i kako bi pokazao da „branitelja tekovina“ navodno ima više.

SNP CG čestita Vladimiru Gojkoviću što je u teškim trenucima prisustvovao liturgiji u Cetinjskom manastiru i kao znak pažnje primio ikonu od mitropolita Amfilohija. Radujemo se budućim velikim uspjesima vaterpolo reprezentacije, predvođene čovjekom koji se ni u ovim smutnim vremenima ne odriče osnovnih ljudskih i hrišćanskih vrijednosti, i koji će, sigurni smo, nastaviti da građane Crne Gore čini ponosnim.

Gospodinu Janoviću poručujemo da reprezentacija nije njegova đedovina, da pripada svakom građaninu Crne Gore koji je bodri i poštuje, kao što ni država nije njegova i DPS-a, već i naših očeva i đedova i svih nas koji smo svoje živote utkali u nju.

Umjesto što šalje ovakve nesuvisle poruke, bilo bi bolje da se potrudi da vaterpolistima i drugim sportistima obezbijedi bolje uslove za rad i napredovanje. To će biti njegov najbolji doprinos državi, društvu i budućim naraštajima.

Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.