Категорије
СНП

Djukanovic da pogleda litije i shvati da su mu gradjani okrenuli ledja

Sinoć je predsjednik DPS-a u svojevrsnom monologu, emitovanom na Javnom servisu, izrekao toliko nebuloza, da smo u dilemi na koju da odgovorimo.

Svakako, najupečatljivija je tvrdnja da Mitropolija crnogorsko-primorska i „velikosrpski nacionalisti“ organizacijom litija, kojima se traži povlačenje spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, zapravo žele da Crnu Goru pretvore u „srednjevjekovnu, teokratsku, srpsku državu“. Zaista tužna izjava odlazećeg predsjednika, koji u slobodnim, dostojanstvenim građanima, koji samo traže uvažavanje svojih osnovnih prava, vidi zle horde koje žele da unište Crnu Goru.

Usudio se predsjednik DPS-a da saopšti da mitropolit Amfilohije nema prava da se obraća sa trona Svetog Petra Cetinjskog. Postavljamo pitanje Đukanoviću: odakle Vama pravo da se obratite ijednom građaninu Crne Gore nakon tridesetogodišnje pohare koju ste sa svojom družinom sproveli, a koju ni najveći okupatori Crne Gore nisu činili? Odakle Vam pravo da govorite o čovjeku koji je probudio hrišćanski duh u narodu Crne Gore, koji su Vaši prethodnici komunisti zamalo ugasili, koji je podigao i obnovio stotine hramova i oživio naše bogomolje?

Još jedna izjava zaparala je uši mnogima koji su pratili sinoćnji intervju, a posebno zaposlenima u državnim organima. Predsjednik im je, naime, ne trepnuvši poručio: „Ukoliko želite da budete beskonačno nezavisni nemojte da radite u tim državnim organima i najbolje – nemojte da živite u ovoj državi.“

Na istom fonu je i njegovo uvjerenje da se istovremeno ne može biti na litijama i u DPS-u, te da se svi moraju opredijeliti gdje će biti. „Sjajne“ poruke prvog čovjeka države, kojima savjetujuje svojim sugrađanima da se odsele iz Crne Gore ukoliko im se ne dopada naopaki sistem koji je stvorio.

Umjesto da poziva na smirivanje tenzija i da promoviše suživot, toleranciju i uzajamno uvažavanje, Đukanović ne pokazuje ni najmanju namjeru da prestane sa sijanjem mržnje među braćom.

Jasno je svima da je zafalilo resursa za prodaju i nezakonito bogaćenje prve familije i da se zbog toga krenulo na imovinu Mitropolije crnogorsko-primorske. Na njegovu veliku žalost, ovog puta predsjednik nije dobro izvagao. Narod je stao uz svoje svetinje i vladike i neće odstupiti ni pedalj dok se ne povuče sramni akt koji je dodatno unazadio zemlju.

Ako Đukanović i dalje ne vjeruje da su mu građani okrenuli leđa, neka obrati pažnju na veličanstvene litije koje će sjutra veče ponovo proći crnogorskim gradovima. Konačno će mu se sve biti jasno i možda će, na radost cijele zemlje, on biti taj koji će napustiti Crnu Goru i osloboditi nas svog jarma.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.