Категорије
Актуелно

Митрополит Амфилохије најавио: Патријарх Иринеј предводи литију у Подгорици 29. фебруара

Како је најавио митрополит, осим патријарха Иринеја на Светосимеонској литији учествоваће и митрополит кијевски и све Украјине Онуфрије са четворицом епископа, што ће, како је казао, бити и наставак литија за одбрану светиња

Патријарх српски Иринеј предводиће 29. фебруара литију улицама Подгорице поводом празника Светог Симеона Мироточивог, најавио је митрополит црногорско-приморски Амфилохије у интервјуу за Телевизију Храм.

Како је најавио митрополит, осим патријарха Иринеја на Светосимеонској литији учествоваће и митрополит кијевски и све Украјине Онуфрије са четворицом епископа, што ће, како је казао, бити и наставак литија за одбрану светиња.

Ове године имаћемо радост и благослов да учествује и Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј и Његово Блаженство Митрополит кијевски и све Украјине г. Онуфрије са четворицом својих Епископа, што ће, по Митрополитовим ријечима, бити и наставак литија за одбрану Светиња.

Митрополит Амфилохије је казао да је Црква и даље на распећу, а ли да је и свједок и носилац силе Христовог васкрсења, које свједочи читавом свијету, а које је наша једина нада, док је пост, који се приближава, припрема сваке душе за сретање са Христом Господом.

“Вјера се и пробудила код нас јер су овдје присутни живи свједоци живога Бога светитељи божији”, казао је митрополит Амфилохије и најавио 29. фебруара прославу празника Светог Симеона Мироточивог и Светосимеоновску литију која ће проћи улицама Подгорице (од Саборног храма Христовог васкрсења до манастира Светог Симеона на Немањиној обали).

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.