Категорије
СНП

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković u razgovoru za „DAN” ocijenio

Izlazak u Tivtu ne sprečava bojkot državnih izbora

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP CG) Vladimir Joković saopštio je za „Dan“ da će ta stranka izaći na izbore u Tivtu 5.aprila ukoliko većina relevantnih opozicionih subjekata odluči da izađe na te lokalne izbore. Joković je istakao da se SNP zalaže za najširu moguću koaliciju.
– Ukoliko većina relevantnih opozicionih partija izađe na izbore, izaći će i SNP. Mi smo se uvijek zalagali za jedinstvo opozicije, tako će biti i ovaj put. Otvoreni smo za najširu moguću koaliciju – istakao je Joković.
On je dodao da je postojala i opcija bojkota lokalnih izbora, ali se najveći dio opozicionih političkih subjekata u međuvremenu izjasnio da su spremni da nastupe na tim izborima.
– U tom smislu, SNP je takođe spreman za izborni nastup na ovim lokalnim izborima i vjerujemo u uspjeh – kazao je Joković.
Na pitanje ko bi mogao da im bude potencijalni koalicioni partner na tivatskim izborima, on je rekao da je stav te partije jasan.
– Potencijalni koalicioni partner je svako ko se iskreno zalaže za smjenu režima – istakao je čelnik SNP-a.
Upitan da li nastup u Tivtu ruši bojkot opozicije vezano za parlamentarne izbore na jesen, Joković je odgovorio da je bojkot državnih izbora i dalje opcija.
– Svi razlozi koji su nas opredjeljivali da razmišljamo o bojkotu parlamentarnih izbora i dalje su tu – od nesređenog biračkog spiska, do zloupotrebe javnih resursa i kupovine glasova. Vjerujem da će opozicija u susret parlamentarnim izborima pokušati da popravi izborne uslove, a ako do toga ne dođe, bojkot je sasvim realan. Vidjećemo, u svakom slučaju, šta će se dešavati – rekao je Joković i dodao da su tivatski izbori jedan politički događaj, a parlamentarni izbori sasvim drugi.
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović donio je odluku o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat koji će biti održani 5. aprila.
Iz Nove srpske demokratije i koalicije Demokratski front saopštili su da će učestvovati na tim izborima i izrazili uvjerenje da će biti formirana široka opoziciona koalicija. I drugi opozicioni subjekti su nagovijestili da se spremaju za izalazak na izbore u Tivtu.
Iz MUP-a je saopšteno da birač za lokalne tivatske izbore može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www.biraci.me. Kako su pojasnili iz MUP-a, na tom portalu građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa.
– S obzirom na to da je tačnost adrese na kojoj građanin živi važna za tačnost biračkog spiska, na portalu je ostavljena mogućnost podnošenja elektronskog zahtjeva za promjenu adrese u okviru opštine u kojoj ima prijavljeno prebivalište – navedeno je u saopštenju MUP-a.
M.V.

Rok za predaju lista ističe 11.marta
Opštinska izborna komisija (OIK) utvrdila je da je rok za podnošenje izbornih lista za odbornike od 23. februara do 11. marta. Birački odbori po biračkim mjestima biće imenovani najkasnije deset dana prije održavanja izbora. Opštinska izborna komisija će zbirnu izbornu listu utvrditi i proglasiti najkasnije do 21. marta.
Na prethodnim lokalnim izborima u Tivtu, održanim 2016. godine, Demokratska partija socijalista osvojila je apsolutnu vlast sa 17 mandata. Socijaldemokrate Crne Gore su osvojile četiri mandata, a Socijaldemokratska partija, Socijalistička narodna partija, Hrvatska građanska inicijativa i Tivatska akcija po dva mandata.
Demokratska srpska stranka, Bokeški forum i Arsenal za Tivat osvojili su po jedan mandat.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.