Категорије
Друштво

Cijela porodica pješke od Novog do Podgorice! Radomirovići stižu na nedjeljnu litiju

Porodica Radomirović iz Kamenara, otac Nedjeljko (52), i njegovo troje djece Dragomir (21), Dragana (25) i Snežana (24) krenuće u subotu ujutro pješke na put dug 100 kilometara, kako bi prisustvovali nedjeljnoj litiji u Podgorici, i kako kažu, dali podršku borbi protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Otac Radomir se bavi ribolovom i od toga žive, a često ulovljena riba završi i na trpezi mjesnog sveštenstva.

“Pomažemo našu crkvu koliko možemo, a i ovo hodočašće od Kamenara do Podgorice je naš način da pokažemo koliko nam znače naše svetinje. Idemo sa vjerom u Boga i nadom da ce se povući ovaj sramni zakon i pozivamo sve ljude koji žele, i ako mogu da nam se pridruže”, kaže otac Nedjeljko.

On je, kako kaže, zahvalan Bogu na divnoj djeci koja će s njim pješačiti do Podgorice – Snežana je student Pomorskog fakulteta u Kotoru, Dragana je završila kulinarski fakultet, a sin Dragomir nastavlja porodičnu tradiciju i bavi se ribanjem.

“Supruga Dušanka neće ići na hodočašće ali nam je velika podrška”, kaže Nedjeljko.

Njih četvoro kreću u subotu u 7h ujutro ispred crkve Sv. Neđelje u Kamenarima, preko trajekta zatim idu ka Tivtu, preko Budve, Braića, Obzovice pa na Cetinja gde će prenoćiti.U nedjelju ujutro rano kreću ka Hramu Hristovog Vaskrsenja preko Jankovića i Gornjih Kokota.

Svi koji žele da im se pridruže, mogu na dan polaska u zakazano vrijeme doći ispred crkve Sv. Neđelje u Kamenarima, ili im se mogu pridružiti na putu do Podgorice.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.