Категорије
Актуелно

Крсни ход у Нишу под слоганом: Слога биће пораз врагу!

Ниш је синоћ био за примјер. Велики број Нишлија учествовао је у крсном ходу. Достојанствено, онако како је и морало да буде

Ниш је синоћ био за примјер. Велики број Нишлија учествовао је у крсном ходу. Достојанствено, онако како је и морало да буде. Без страначких и навијачких обиљежја и обиљежја удружења, без пиротехнике, ватромета, петарди, ружних узвика и провокација.

Нишлије су заједно са свештенством после вечерње службе у храму Светог цара Константина и царице Јелене кренули у крсни ход Византијским булеваром до храма Светог Василија Острошког на Дуваништу, за спас светиња у Црној Гори и подршку браћи која одолијевају злу које их је задесило.

Епископ нишки Г. Арсеније је прихватио позив и благословио молитвени ход.

Сви заједно смо радили да овај скуп протекне достојанствено и у миру. У молитви за спас наших светиња и подршку нашој браћи у Црној Гори да опстану у молитвеној борби„, преноси Ђорђе Бојанић.

У Нишу су први молебан и шетња одржани 4. јануара.

Грађанима се после литије испред храма Светог Василија Остришког на Дуваништу обратио протојереј Предраг Радосављевић, старјешина храма Светог цара Константина и царице Јелене, који је и предводио крсни ход. Он је грађане подсјетио на ратне догађаје из 1999. као и на завјетне ријечи српског кнеза Лазара ,,Није битно колика нас сила напада, већ колику светињу бранимо“ и наставио ,,а наш народ у Црној Гори, добро и достојанствено брани светињу“.

На крају скупа јереј Милан Додеровић је уз гусле казивао стихове о Светом Сави (видео у наставку).

фото: портал Нишке вести

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.