Категорије
Друштво

Сајам маслине и вина у оквиру велике бокешке феште

У оквиру 51. Празника мимозе овог викенда се одржава Велика бокешка фешта са  Сајмом маслине, вина и здраве хране  који је окупио  oкo 20  излагача из наше али и још неколико црногорских општина.

На укусно уређеним штандовима посјетиоци су имали прилику да пробају и купе маслиново уље, производе од маслине, домаћи сир, пршут, мед, ракију и вино, укусне медењаке  и друге посластице.

И ове године није изостао игроказ,којим Бијељани одају почаст чувеном капетану Петру Желалићу.

Ђорђе Станојловић већ другу годину учествује у писању игроказа о доласку капетана Желалића, који је, како је рекао, мору посветио читав свој живот.

Предсједник НВО  “Велика бокешка фешта”  Никола Свилановић је поручио  да су посјетиоцима  понудили богат програм који укључује едукативне радионице, округле столове, забавне и културно -умјетничке садржаје.

У  програму су учествовали  KУД “Игало”, Kултурна мрежа Бијела,   Мажорет клуб “Лили” и чланови Витешког друштва “Свети Стефан”. Организован је и дјечији цвијетни дефиле.

Организатор манифестације је НВО “Велика бокешка фешта”, под покровитељством Општине Херцег Нови, ЈУK Херцег фест, а сарадници у програму су Маслинарско друштво  “Бока”, МЗ Бијела, Удружења жена “Риза” и “Ружа вјетрова”  и НВО „Kораци – Степ“.

Izvor; https://radiohercegnovi.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.