Категорије
Актуелно

Danilovgrad brani svetinje

U Danilovgradu je i večeras krenula litija koja je predvođena sveštenstvom i monaštvom došla od crkve Svete Tekle do prostora između Osnovne škole Vuko Jovović i Gimnazije Petar I Petrović Njegoš.

Sveštenik Boris Brajović kazao je da neće govoriti o onima koji su donijeli zakon, ali da će objasniti što se u poslednja dva mjeseca dešava u Crnoj Gori.

Dešava se najveća investicija – obnavljamo Crnu Goru… Sve su ulice  preplavljene i pune… Ovdje je sakupljeno srce Crne Gore, i ljubav”, kazao je on.

Rekao je da  ne smiju dati ulice, jer se neće imati gdje vratiti.< Прегледач видео записа00:0031:17

“Zato smo spremili dva odgovora, jedan je: ‘Ne damo svetinje’, a drugi ‘Bog je sa nama’, a kad je Bog sa nama, čega se bojimo?”, kazao je on.

Večeras krst nosi Miroslav Miro Stanišić, crkveni dobročinitelj, koji duže od dvije decenije ne hoda zbog povrede kičme.

“Trenutno ne hodam, ne nose mene ni ove noge, ni ova glava. Nosi me ono Božje u meni, taj optimizam koji me tjera da idem od Savine do Sinjajevine…Nema vjeru u Boga koji misli da Bog može sve, vjeru u Boga ima onaj koji misli da uz Božju pomoć može sve…

Već dva mjeseca zazvonilo je iznad Crne Gore, već dva mjeseca za mene ovo nije Crna Gora, za mene je ovo Sveta Gora”,kazao je Stanišić.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.