Категорије
СНП

Joković: Prvo zakon pa dijalog o izborima

Predsjednik SNP CG Vladimir Joković nakon razgovora sa evropskim parlamentarcima

Tokom jučerašnjeg razgovora sa članovima delegacije Evropskog parlamenta, predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković ponovio je stav SNP da prvo treba riješiti Zakon o slobodi vjeroispovijesti pa onda početi dijalog opozicije i vladajuće većine kako bi se mogli steći uslovi za održavanje parlamentarnih izbora.

Predsjednik SNP je naglasio da je Zakon glavna kočnica za dijalog i na kraju dogovor vlasti i opozicije. Potrebno je raditi na izmjenama izbornog zakonodavstva kako bi sve političke partije učestvovale na predstojećim izborima.

U ovoj situaciji, istakao je Joković, u Crnoj Gori teško može da dođe do parlamentarnih izbora. Posebno je istakao činjenicu da pojedine državne institucije gotovo i ne funkcionišu pa je vrlo teško u takvom ambijentu očekivati demokratske iskorake.

Što se tiče problema sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti, Joković je podsjetio da vlast najjači udar vrši upravo na Mitropoliju crnogorsko-primorsku, podsjećajući na činjenicu da jedino sa SPC nije potpisan temeljni ugovor, kako je to učinjeno sa Rimokatoličkom crkvom i Islamskom zajednicom.

Joković je izrazio nadu da će delegacija EP realno sagledati cijelu situaciju, uzeti u obzir činjenice na koje ukazuje opozicija i pomoći da se stvari riješe na kvalitetan način.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.