Категорије
Актуелно

Беранци у великом броју кренули на Светосимеоновску литију у Подгорици

Организовано су кренули и вјерници из Мурине, Плава, Андријевице, Рожаја, али и Мојковчани, Бјелопољци, грађани Колашина

Митрополија црногорско-приморска организује свечану прославу Светог Симеона Мироточивог у Подгорици а, како је саопштено, ове године Светосимеоновска литија има посебан значај, јер се одвија у атмосфери борбе Цркве за одбрану својих светиња и против безаконог Закона о слободи вјероисповести.

-Такође, овогодишња литија носи са собом немјерљиву радост. Дошао нам је највећи свједок и исповједник јединства Цркве у данашњем Православљу, Митрополит кијевски и све Украјине Онуфрије. Он је са четворицом својих епископа у посјету Црној Гори, и донио је благослов украјинских светиња, пружио подршку Цркви у Црној Гори у одбрани светиња, саопштено је из Митрополије црногорско-приморске.

Митрополити Онуфрије ће предводити велику литију улицама главног града са почетком у 11 сати. Прије тога у Саборном Храму Христовог Васкрсења, служиће се Света архијерејска литургија, коју ће служити велики број архијереја Украјинске Православне Цркве московске Патријаршије и Српске Православне Цркве.

Након Свете литургије, кренуће крсни ход у славу Светог Симеона до манастира на Немањином граду, мјеста рођења овог нашег великог заштитника и родоначелника светородне лозе Немањића.

-Овом приликом, све црквене општине позивају и организују вјерни народ да узме учешће у овом историјском догађају, саопштено је из Митрополије.

Izvor: In4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.