Категорије
СНП

Čestitka povodom 8. marta

VEĆA PARTICIPACIJA ŽENA NA SVIM NIVOIMA ODLUČIVANJA BIĆE I DALJE NAŠ CILJ

Socijalistička narodna partija svim damama čestita 8. mart, Dan žena.

Iako se ovaj praznik proslavlja već više od sto godina, nažalost, moramo konstatovati da žene ni do danas nisu ostvarile punu ekonomsku i političku ravnopravnost u odnosu na muškarce.

Često su žene u Crnoj Gori žrtve porodičnog nasilja, manje su plaćene za isti posao od svojih kolega muškaraca, manje ih je na rukovodećim pozicijama, a ni u političkom djelovanju još uvijek ne postoji istinska ravnopravnost.

Rodna ravnopravnost nije posao koji treba da „odrade“ žene, već proces koji zahtijeva zajednički angažman i muškaraca i žena, kao i saradnju brojnih društvenih aktera.

Podsjećamo da se SNP CG nije samo riječima borila za prava žena, već i djelima. Iz naše partije je potekla inicijativa za usvajanje Zakona o majkama, kojim su majkama sa troje i više djece obezbijeđene mjesečne naknade. Takođe, SNP je bila jedna od prvih partija koja je podržala obaveznu kvotu od 30 odsto žena na izbornim listama.

Svjesni da su žene stub porodice i društva, onaj bolji dio nas bez kojeg ništa ne bi bilo isto, obećavamo da će veća participacija žena na svim nivoima odlučivanja i ubuduće biti naš cilj.

U to ime, još jednom čestitamo 8. mart našim dragim damama.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.