Категорије
СНП

Nije vrijeme za ekonomsko izrabljivanje građana

Dragan Vukić, sekretar Izvršnog odbora GO SNP CG

Od kako je virus korona zaprijetio našoj državi I na kraju stigao među nas, naše društvo je pokazalo neko novo lice, do sada naslućivano ali ne i dokazano.

Nakon što je formiran Vladin tim, potom stupile mjere, građani krenuli u besomučnu nabavku za “crne dane”, tako su i monopolisti na tržistu što medicinskih sredstava za higijenu , što u prehrambenoj industriji počeli da se ponašaju “shodno haotičnoj situaciji”. Poskupila su sredstva za higijenu po nekoliko puta, poskupilo je brašno, meso, voće, povrće i ostalo. “Ljudi od struke”, naučeni da funkcionišu u kriznim vremenima, podigli su cijene iako za to nisu imali odobrenje države, već onako, na svoju ruku.

Socijalistička narodna partija Crne Gore kao partija socijalne pravde, prati dešavanja na tom polju i vrlo smo zabrinuti postojećim stanjem. Iz tih razloga, pozivamo monopoliste u Crnoj Gori, koji su izgradili svoje imperije preko leđa građana Crne Gore, da se suzdrže od podizanja cijena. Situacija nije nimalo laka, naprotiv. Cijeli svijest se bori , svako na svoj način, ali ne ovako kao kod nas. Kod nas monopolisti koriste novonastalu situaciju kako bi dodatno zaradili novac.

Na ispitu je u ovim teškim momentima i Vlada Crne Gore, koja bi morala da naredi inspekcijskim službama da pojačaju nadzor, kako bi zaustavili ekonomsko izrabljivanje građana.

Jer, ako možemo svi zajedno da se borimo sa koronom, onda valjda možemo i da sprovedemo sve one mjere koje je Vlada donijela a koje su stupile na snagu 16. marta. U ovim teškim vremenima nema mjesta politikantstvu i nadgornjavanjima. Mjere koje je donijela Vlada moramo poštovati svi podjednako, kako mi građani tako i monopolisti a Vlada je tu da sve to kontroliše.

Treba živjeti i kad svo ovo čudo prođe. Zato, gospodo iz Vlade, reagujte dok je vrijeme.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.