Категорије
СНП

Joković: Nećemo živjeti od prošlosti ali prvo obezbijedimo zdravu i sigurnu sadašnjost

Riječ predsjednika SNP CG Vladimira Jokovića povodom Dana partije

Danas je dan Socijalističke narodne partije Crne Gore.

Imali smo u planu i željeli da na jednom divnom skupu, uz prisustvo naših članova,simpatizera i zvanica obilježimo ovaj datum i pošaljemo poruke pomirenja, zajedništva i ljepšeg života u našoj državi.

Nažalost, naša Crna Gora prolazi jedan od svojih težih I neizvjesnijih istorijskih perioda. Svjestan činjenice da nije vrijeme ni za kakve proslave, želim ovim putem da u svoje lično, i u ime partije na čijem sam čelu, dam punu podršku, prije svega, Institutu za javno zdravlje, ljekarima, medicinskom osoblju, koji ulažu svoje nesebične napore da spasu ono najvrednije u svakom društvu – zdravlje i živote naših građana.

Isto tako, radnicima u institucijama, vodovodnim, komunalnim, radnicima u službi zaštite i spašavanja, pripadnicima policijskih službi, radnicima na šalterima, u marketima i u drugim preduzećima. Mnogi od niih, u ovim vanrednim okolnostima, uz nepostojanje odgovarajuće zaštitne opreme, direktno rizikuju svoje zdravlje, kako bi Crna Gora odgovorila ovom izuzetno teškom momentu.

Ujedno, pozivam naše građane, da skupa, svi do jednoga pokažemo jedinstvo i solidarnost, u ovoj bici koja nema političku pozadinu, u borbi protiv pošasti koja ne bira ni po političkoj, ni nacionalnoj osnovi, i ispoštujemo preporuke nadležnih institucija i Instituta za javno zdravlje Crne Gore. Sa druge strane, nastavićemo sa davanjem konkretnih predloga i mjera, kao I sugestija Vladi Crne Gore u vezi sa prevazilaženjem situacije izazvane korona virusom.

Crna Gora je naša kuća. Sačuvajmo je.

Ova epidemija ostaviće, nažalost, ogromne posljedice. I sve možemo nadoknaditi, osim ljudskih života, uz nadu da smrtnih slučajeva neće biti. Zato nema mjesta nejedinstvu, niti bilo kakvim podjelama. Jednostavno, moramo biti JEDNO. I, siguran sam – POBIJEDIĆEMO!

Podsjećam, Socijalistička narodna partija je uvijek bila sa svojim narodom i uz svoj narod. Tako je i sada. I ponosni smo na našu dugu tradiciju, na naše iskreno i odano članstvo I simpatizere, sa kojim skupa dijelimo najljepše principe našeg političkog djelovanja. Uz sve to, imali smo puno potresa i preživjeli puno toga, čime smo pokazali svoju snagu. Sada smo opet onaj jaki politički subjekt, bez koga se u budućnosti neće moći donositi odluke od životnog značaja za naše građane. Mi smo brend, i poručujem svima da su ovo naše prve 22 godine. Nećemo živjeti od prošlosti, već smo okrenuti budućnosti. Ali, prije svega da obezbijedimo mirnu i zdravu sadašnjost, kao zalog zdrave i uspješne budućnosti.

Crna Gora je isuviše mala da bi danas živjela bez solidarnosti i jedinstva. Sa druge strane, sigurni smo da je naš narod dovoljno pametan i mudar da ne ostane nijem na pozive da se ispoštuje sva neophodna procedura, koja se tiče zdravlja i života naših građana. A kada sve ovo prođe, nastavićemo političku utakmicu u borbi za oporavak države, ljepšu i bogatiju Crnu Goru. U novonastalim okolnostima svi u društvu moramo ravnomjerno podnijeti teret obaveza koje nam predstoje. Potrebno je da svi iskažemo maksimalnu solidarnost i humanost, naročito prema onima kojima je to bilo potrebno i do sada a koji spadaju u najranjivije socijalne i društvene kategorije.

SNP CG će zato, shodno svojim mogućnostima, sredstva namijenjena za svečane aktivnosti donirati Institutu za javno zdravlje Crne Gore.

Dragi članovi I simpatizeri SNP-a, neka nam je srećan ovaj jubilej. Hvala vam što ste dio jedne istrajne i divne porodice! Ovaj praznik proslavimo kući, uz poštovanje svega onoga što se od nas traži.

Uz Božju pomoć, uzdravlje, živjeli mi i srećno!

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.