Категорије
СНП

Ministar Sehovic zloupotrebljava novonastalu situaciju

Socijalistička narodna partija Crne Gore je svjesna težine vremena kroz koje prolazi naša država, i već smo jasno stavili do znanja da ćemo krajnje odgovorno odgovoriti svim izazovima koje nameće aktuelni trenutak i opasnost u vidu korone virusa.

Međutim , ne možemo da ne primijetimo da i u ovakvoj, izuzetno složenoj i ozbiljnoj situaciji, ministar prosvjete naše države na jedan vrlo perfidan način obmanjuje javnost, uporno podvlačeći da će se, u okviru projekta “Uči doma”, nastava izvoditi za crnogorski jezik.

Na ovaj način resorni ministar krši Ustav svoje države, obmanjuje javnost i diskriminiše sve one koji govore drugim, konkretno srpskim jezikom, a u skladu sa samim nazivom predmeta i mogućnostima, koje Ustav i zakoni dozvoljavaju.

Socijalistička narodna partija još jednom poziva na ispravku pomenute, nečije opasne namjera i da se u rasporedu aktivnosti nastavni predmet nazove svojim pravim imenom. Takođe, molimo sve subjekte u lancu odgovornosti da se ponašaju u skladu sa bremenom opasnosti, kroz koje prolazimo skupa sa našim građanima.

Medijski centar SNP CG

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares