Категорије
Актуелно

Апел Шћекићa: Максимално се придржавати свих мјера за сузбијање ширења заразе

На 4. сједници Општинског тима за заштиту и спашавање предсједник општине и предсједник овог тијела Драгослав Шћекић упознао је чланове тима са новим мјерама и предузимањем активности на нивоу наше општине с циљем сузбијања ширења новог корона вируса.

„У складу са препорукама НКТ, посебно је важно да старе особе и хронични болесници не напуштају своје куће, односно да се максимално суздрже и без велике потребе  не излажу ризику изласка и непотребним и ризичним социјалним  контактима“, апеловао је предсједник Шћекић на грађане Берана.

Предсједник је додао да и сви остали грађани Берана морају да се придржавају максимално препорука о потреби самоизолације због опасности преношења заразе новог корона вируса и ситуације на нивоу државе која из дана у дан постаје све озбиљнија.

Службеници Центра безбједности Беране упознали су Општински тим са новим мјерама забране међуградског превоза, а грађанима који због послова путују између сусједних градова дали упуство да код себе морају имати потврду послодавца о неопходности рада и путовања.

Акција дезинфекције градских улица је настављена, а нови апарат за дезинфекцију ће бити у употреби када стигне одговарајуће дезинфикационо средство.

Активности Комуналног предузећа и Водовода се спроводе појачаним интензитетом и без проблема.

Општински тим будно прати развој ситуације и у сарадњи са свим другим надлежним државним тијелима обавјештаваће грађане о свим битним детаљима и стварима које су од важности за функционисање локалне заједнице.

Izvor: https://berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.